Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

“Ανοιχτά εργαστήρια καινοτομίας και εκπαιδευτικής ρομποτικής- Open eTwinning Hacker Lab”.


Επιλογή σχολείων για συμμετοχή στη δράση “Ανοιχτά εργαστήρια καινοτομίας και εκπαιδευτικής ρομποτικής- Open eTwinning Hacker Lab”.

Για τις ανάγκες υλοποίησης του έργου eTwinning και της προώθησης του θεσμού Σχολείο eTwinning, η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning υλοποιεί  τη δράση “Ανοιχτά εργαστήρια καινοτομίας και εκπαιδευτικής ρομποτικής- Open eTwinning Hacker Lab”.
Μέσω της δράσης και σε συνέχεια της πρόσκλησης: http://www.etwinning.gr/news/2016-02-29-10-13-24/852-open-etwinning-hacker-lab ,επιλέχθηκαν 4 σχολεία από τα 23 που έκαναν αίτηση, ένα (1) Δημοτικό Σχολείο, δύο (2) Γυμνάσια και ένα (1) Λύκειο, τα οποία πληρούσαν τις προϋποθέσεις και ήταν υψηλότερα στην βαθμολογία, σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής που είχαν ανακοινωθεί.
 Τα επιλεγμένα σχολεία είναι:
  1.  12ο Γυμνάσιο Αχαρνών- Λούκου Τριανταφυλλιά 
  2. Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών - Ιωάννα Χαρδαλούπα
  3. Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – Ρώσσιου Ελένη
  4. 10ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης – Νεκταρία (Ναταλία) Τζίτζη
Τα σχολεία θα λάβουν ανάλογο εξοπλισμό, με σκοπό την αξιοποίησή του για τη δημιουργία ανάλογων projects και τη διάχυση της δράσης σε γειτονικά σχολεία.
Τα σχολεία που θα συμμετέχουν θα πρέπει να αναλάβουν τις παρακάτω δράσεις:
  • Να έχουν επιτύχει έως το τέλος της σχολικής χρονιάς τη συμμετοχή τουλάχιστον του 80% των εκπαιδευτικών τους σε έργα eTwinning και για μια περίοδο τεσσάρων ετών
  • Όλοι οι παραπάνω εκπαιδευτικοί θα πρέπει στο τέλος των eTwinning έργων τους, να υποβάλλουν αίτηση για μια εθνική ετικέτα ποιότητας
  • Να μην εμπλέκονται περισσότεροι από 3 εκπαιδευτικοί στο ίδιο έργο
  • Διάδοση δράσης σε τουλάχιστον ένα γειτονικό σχολείο ανά έτος και για τέσσερα χρόνια
  • Συνεργασία με γειτονικά σχολεία, σχολικούς συμβούλους και άλλους εμπειρογνώμονες και ειδικούς στην παιδαγωγική καινοτομία και τεχνολογία για τη διεξαγωγή σχολικής και ενδοσχολικής εκπαίδευσης στην περιοχή Hackerspace του σχολείου.
  • Αναφορά στο τέλος κάθε σχολικού έτους στην ΕΥΥ και παρουσίαση των αποτελεσμάτων της δράσης. Αντίκτυπος στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και την ευρύτερη σχολική κοινότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου